Share It

24 Μαρ 2012

1967 - 2011 - βρείτε τις διαφορές!

Η Κυβέρνηση Παπαδήμου
Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 ξεκίνησε η θητεία της σχεδόν πραξικοπηματικής κυβέρνησης "Παπαδήμου". Ο λαός αντέδρασε μουδιασμένα στη περίεργη ιστορική συγκυρία: κάποιοι (ποιοι;) αποφάσισαν να καταργήσουν την (τουλάχιστον νόμιμα εκλεγμένη) κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσουν μια υποχρεωτική συμμαχία 3 κομμάτων με πρωθυπουργό κάποιον τραπεζίτη. WTF?


Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κανονικής χούντας και οι ομοιότητες με το καθεστώς της επταετίας 1967-1974 είναι τόσο έντονες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει επάνω τους κατά λάθος. Βέβαια, υπάρχουν και διαφορές.


Ας δούμε και τις μεν και τις δε:





Ομοιότητες

α. Το 1967 είχαμε μια δικτατορία συνταγματαρχών. Το 2011 μια δικτατορία συνταγματολόγων (κι ένας να είναι, είναι πληθωρικός).

β. Η χούντα του 1967 έδωσε μεγάλη προσοχή στις εθνικές επετείους. Το ίδιο κάνει και αυτή του 2011, π.χ. με την 25η Μαρτίου.

γ. Η χούντα του 1967 διοργάνωσε δημοψήφισμα για σημαντικό εθνικό ζήτημα. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ο ΓΑΠ καθώς προετοίμαζε τη δικιά μας.

δ. Και οι δύο χούντες προέκυψαν μετά από πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

ε. Και τα δύο καθεστώτα είπαν ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και γι αυτό είναι αναγκαία η παρέμβασή τους.

στ. Και τα δύο καθεστώτα κατηγόρησαν την αριστερά ως υπαίτιο των δεινών της χώρας.

ζ. Και τα δύο καθεστώτα στηρίχθηκαν σε μία σειρά από συλλήψεις, αστυνομικές ακρότητες, βασανισμούς και διώξεις ανθρώπων για πολιτικούς λόγους.

η. Στην επταετία ξεπούλησαν την Κύπρο. Σήμερα, ξεπούλησαν ήδη Κρήτη και Ιόνιο (για τα πετρέλαια).

Διαφορές

α. Η δικτατορία του 1967 έλεγχε απόλυτα τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο.

β. Οι συνταγματάρχες πρόσθεσαν στις εθνικές επετείους σόου με αρχαίους και άρματα. Οι συνταγματολόγοι τους αφαίρεσαν νεράτζια.

γ. Σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που έμεινε στα λόγια, οι χουνταίοι έκαναν όντως δημοψήφισμα!

δ. Όσο κι αν το ήθελε η Ντόρα, οι σύγχρονοι συνωμότες έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος και δεν άφησαν κανένα Μητσοτάκη να ανακατευτεί. Έτσι, ο σύγχρονος Γεώργιος Παπανδρέου αναγκάστηκε να οργανώσει μόνος του την πτώση της κυβέρνησής του.

ε. Η αστυνομία της χούντας δεν εξέθεσε σε τόσο μεγάλο κίνδυνο την υγεία των πολιτών που διαμαρτύρονται, σε σχέση με τη δικιά μας

στ. Η χούντα της επταετίας βοήθησε τον Παναθηναϊκό να διακριθεί στο ποδόσφαιρο. Η σύγχρονη χούντα είναι μάλλον με τον Ολυμπιακό.

4 σχόλια:

hargikas είπε...

Συνεχίζοντας τις διαφορές:
α) Η Χούντα των Συνταγματαρχών θεωρητικά πίστευε σε μια αόρατη υπερδύναμη την ορθόδοξη εκκλησία. Στην χούντα των Συνταγματολόγων πιστεύουν σε μια αόρατη υπερδύναμη τις αγορές.
β)Η στρατιωτική χούντα έκανε δημοψήφισμα και δεν έκανε φυσικά εκλογές. Η χούντα των συνταγματολόγων δεν έκανε δημοψήφισμα, αλλά θα κάνει δήθεν εκλογές χωρίς να μπορεί κάθε κόμμα να κάνει πράξεις αυτά που θέλει, αφού πρέπει να συνεχίσουν τα υπογεγραμμένα.
γ) Η μία χούντα τακτοποίησε τους ταξιτζήδες, ή άλλη θα τους διαλύσει.

Αρμενίων είπε...

Στις ομοιότητες ξεχάσαμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανεπιθύμητων. Στην χούντα ήταν οι μολυσμένοι με το κομουνιστικό μικρόβιο, εδώ είναι οι ξένοι γενικώς. Πολύ φοβάμαι ότι κι εμείς θα θεωρηθούμε εξ' ίσου ξένοι, σύντομα. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η χώρα δε θα μας χωράει και τους δύο.

Calliope είπε...

Η ομοιότητα δ είναι όλα τα λεφτά!Όπως και η διαφορά με το Μητσοτακέικο!

Calliope είπε...

Και οι 2 πρωθυπουργοί της χούντας είχαν πρόγονο παπά: Παπαδόπουλος - Παπαδήμος