Share It

26 Ιαν 2009

Όταν οι πολίτες προστατεύουν το νόμο, τα ΜΑΤ τους ρίχνουν χημικά (;!)

Το θέμα αυτό το πέτυχα στις ειδήσεις και μάλιστα σε καρά-mainstream ιντερνετικό μέσο.  Ορίστε τι γράφει το καρά-mainstream ιντερνετικό μέσο (εδώ): 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων να κόψει περίπου 40 δέντρα (πεύκα) από άλσος στα Πατήσια. [...] οι κάτοικοι -με τη συμμετοχή σχολείων - προσπάθησαν να προβούν σε συμβολική αναδάσωση, με αποτέλεσμα να δεχτούν χημικά από άνδρες των ΜΑΤ.
Θα μου πείτε, εφόσον το αποφάσισαν οι αρχές, οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να πάνε να ακυρώνουν αποφάσεις με το έτσι θέλω. Αν διαβάσετε, όμως, πιο προσεκτικά, θα δείτε ότι:
[...] ο δήμος προτίθεται να δημιουργήσει τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή, απόφαση που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη τη δευτεροβάθμια επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου της νομαρχίας Αθηνών. [...] σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου, απαγορεύεται να κοπεί ακόμα και φύλλο από κάποιο δέντρο του συγκεκριμένου πάρκου.
ΟΚ, ας ξανασκεφτούμε λίγο αυτά που διαβάσαμε: ο Δήμος παίρνει μία απόφαση, που κρίνεται παράνομη από όλα τα αρμόδια όργανα. Η απόφασή του δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και παράλογη (είναι παράλογο να καταστρέψεις ένα χώρο πρασίνου από τους ελάχιστους που υπάρχουν σε μία αποπνικτικά τσιμεντένια πόλη). Όλες οι αρμόδιες αρχές κρίνουν ότι η απόφαση είναι παράνομη. Παρ' όλ' αυτά, ο Δήμος προχωράει τη διαδικασία. Οι πολίτες (τους οποίους υποτίθεται ότι εκφράζει ο Δήμος) διαμαρτύρονται ξεκάθαρα και ειρηνικά. Συγκεκριμένα, πηγαίνουν ΜΕΤΑ την καταστροφή των δέντρων και κάνουν συμβολική αναδάσωση. Ποια είναι η αντίδραση του παραβάτη Δήμου; Φωνάζει τα ΜΑΤ!

Ποιον εκφράζει ο Δήμος; Ποιος εκφράζει τους πολίτες; Έχει το δικαίωμα η αστυνομία να παίρνει το μέρος του παραβάτη και να ρίχνει χημικά σε αυτόν που υπερασπίζεται τους νόμους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: