Share It

6 Ιαν 2009

Wackness

Από Κινηματογραφική Λέσχη Χίου
Το 1994 στη Νέα Υόρκη ο Λουκ Σαπίρο (Josh Peck) βγάζει το χαρτζιλίκι του πουλώντας Ινδική Κάναβη. Αγαπημένος του πελάτης είναι ο δόκτορ Σκουάιαρς (Ben Kingsley), ο οποίος ανταλλάσσει τη δόση του με ψυχολογικές συμβουλές. Ο έφηβος Λουκ είναι μπασμένος στα κόλπα αλλά και άβγαλτος, ενώ ο Σκουάιαρς βρίσκεται στον πάτο ενός τέλματος από το οποίο προσπαθεί να βγει. Η ηλικιακή διαφορά δεν τους εμποδίζει να γίνουν φίλοι.

Γύρω από αυτή την ιδιότυπη αλλά όμορφη σχέση αναπτύσσονται ή καταρρέουν πολλές άλλες: η σχέση του Λουκ με τους γονείς του, η σχέση των γονιών του, η σχέση του με τη θετή κόρη του Σκουάιαρς (Olivia Thirlby), η σχέση του με τους μεγάλους ντίλερς και τους συμμαθητές του, η σχέση με τους διάφορους πελάτες του, αλλά και η σχέση του Σκουάιαρς με τη γυναίκα του (Famke Janssen), με τη θετή κόρη του, με τη ζωή που έχει αφήσει πίσω του κι αυτή που αναζητά μπροστά του.

Έχω δει την ταινία και μου άρεσε ιδιαίτερα η άνετη και ανεπιτήδευτη ροή της. Επίσης, μιας και είμαι πολύ κοντά ηλικιακά με τον κεντρικό ήρωα (δεν σας λέω ποιον από τους δύο), με κέρδισε η αναπαράσταση του κλίματος των μέσων της δεκαετίας του '90, με τη χιπ-χοπ, το "κουλ", τις σεξουαλικά απελευθερωμένες αλλά συναισθηματικά μπερδεμένες σχέσεις των εφήβων, την προοδευτική αδιαφορία των μεγαλύτερων και το αίσθημα βολεμένης αποτυχίας που "έβγαζαν" οι παλιότερες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: